Yazılım endüstrisi değişim ve dönüşüm merkezinde ilerleyen yapısı ile her yeni yıl, işletmeler için farklı avantajlar sunmaya devam ediyor. Teknolojinin gücü ile değişen rekabet ortamı, firmalara doğru yazılımı seçme ve kullanma noktasında baskı yapıyor. Her yeni yıl değişen trendler ve endüstrideki alternatifler, firmaların seçim yapmasını güçleştiriyor. Eğer sizler de 2021 yılı için firmanıza yeni bir ERP yazılımı seçmek üzereyseniz, bu yazımız tam size göre!
Geleceği gösteren kristal bir küremiz olmasa da son zamanlarda tüm dünyanın tecrübe ettiği krizin işaret ettiği en önemli nokta, dijital olmayan işletmelerin geleceğe kalamayacağıydı. Salgın hem iş dünyasını hem de gündelik yaşamı oldukça etkiledi. Bu etki hem özel hem de çalışma hayatında teknolojinin oynadığı rolün ne kadar kritik olduğunu gösterdi.
Geçtiğimiz yıl, internet bağlantısı gibi temel teknolojilere erişimin elektriğe erişim gibi bir insan hakkı olduğu ortaya çıktı. Bununla birlikte, bulut teknolojisine sahip olmak bir lüksten çok ihtiyaca dönüştü. Birleşmiş Milletlere göre 2020’nin sonunda yapılan araştırmaya göre artık insanlar internetten daha çok alışveriş yapıyor ve haberler, sağlıkla ilgili bilgiler ve dijital eğlence gibi noktalarda internete daha çok güveniyor. Bu durum da gelişmekte olan ülkelerin tüketici alışkanlıklarını etkiliyor. Aynı zamanda, Global Workforce Analytics’e göre 2021’in sonuna kadar iş gücünün %25-30’u haftada birkaç gün evden çalışacak ve bunu gerçekleştirirken dijital teknolojiyi kullanacak. Dolayısıyla, böylesine bir dünya düzeninde ancak dijital altyapı mevcut olursa ilerleme kaydedilebilir. Peki, tüm bunlar ERP endüstrisi için ne anlama geliyor?
Dijital Dönüşümü Anlamlı Kılmak
Önümüzdeki yılın bir numaralı trendi, kuşkusuz ki dijital dönüşüm! Bu noktada dikkat edilmesi gerekense dijital dönüşümün çalışanlarınızın kullanacağı ve fayda sağlayacağı bir teknolojiye dönüşmediği sürece bir anlam ifade etmemesidir. ERP teknolojisi, yalnızca gerçek sonuçlar verdiği işletmeler için önümüzdeki dönemde fayda sağlamaya devam edecektir.
Öne çıkan alanlar;
- Artık sıklıkla kullanılan fatura tarama sistemleri gibi yapay zekâ ve makine öğrenimine dayalı gelişmeler.
- İşletmelerin bugünkü verilerine dayanarak gelecekte onları neler beklediğini belirlemelerine yardımcı olan Tahmine Dayalı Analitik.
Veri ve işlem modellerinden öğrenebilen ve süreçlere otomatik olarak eylem önerebilen teknolojiler önümüzdeki yılın en önemli ERP trendleri arasında yer alıyor. ERP sisteminin kullanım kolaylığı sunması ve iç görüler ile işletmeye değer sağlaması ise tüm kullanıcıların beklentileri arasında yer alıyor.
CoreSys Hakkında
2012 yılında “Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) çözümleri konusunda müşterilerine dijitalleşen dünya piyasalarında dönüşüme yardımcı olmak” ilkesiyle yola çıkan CoreSys Endüstri Yazılımları, geçen 7 yıllık süreçte CANIASERP yazılımı sahibi IAS firmasının en büyük çözüm ortaklarından biri olmuştur.
Sektörde 20 yılı aşkın tecrübesi ile Levent Bayoğlu liderliğinde 10 kişilik ekibi ile 7/24 müşterilerine destek veren ve sürekli kendini geliştiren Coresys Endüstri Yazılımları müşterilerinin büyümesini ve gelişmesini hedeflemiştir.